Трифоновден - 1 Февруари

Трифоновден, Трифон Зарезан, Св. Трифон. на този ден имен ден празнуват:
Лозан, Лоза, Лозана, Трифон, Трифонка, Гроздан, Гроздана, Радко, Рачо, Веселин, Весо, Веско, Веселина, Веса, Радка