Златка, Лука - 18 Октомври

Св. Злата Мъгленска. На този ден имен ден празнуват:
Злата, Златка, Златина, Златин, Златомир, Златомира, Златослав, Златослава, Златко, Златан, Златомир, Лука, Лукан, Лукана